{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Mine Cerwin Vega S1

5.062 visninger | Oprettet:

Endelig kom mine Cerwin Vega S1 hjem!
Startede forhandlinger med sælger tilbage i slutningen af November, så de har været længe undervejs!

Enheder er fuldstændig renoverede, delefilteret er opgraderet med bedre komponenter, nyt dæmpemateriale er installeret, nyt frontstof er påsat, og sidst men ikke mindst, er al intern kabling blevet udskiftet med noget af god kvalitet! Her er altså tale om et par vellydende Cerwin Vegaer.

Prisen var den nette sum af 350 dollars svarende til 1900-2000 kroner (sælger har brugt over 1000 dollars på at anskaffe sig disse, og gennemrenovere dem), så jeg er meget tilfreds. Fragt, told og moms er dog en helt anden sag, og lad os bare sige at de har været rigeligt dyre.

Kabinettet har desværre set bedre dage, da der er diverse ridser og hakker i. De 3 fragtfirmaer der har været brugt mellem Canada og Danmark, har desværre ikke passet særlig godt på dem :-(
Når det bliver lidt bedre vejr, vil jeg forsøge at gøre kabinetterne bedre i stand. Disse højttalere fortjener at være perfekte både indeni og udenpå.

Rasmus M
Mand | 32 år | Oprettet: 16. nov 2007


Kommentér på:
Mine Cerwin Vega S1
  •   3. mar 2014 Jo det er en L-123w.


  •   3. mar 2014 er det ik en 123w enhed 217r er født med ?? det jo et ret seriøs enhed smiley

  •   3. mar 2014 Er magneten større på 122S4 ift 122W4 ? Jeg har altid troet at den eneste forskel var at 122S4 havde en anelse tykkere/tungere membran, for at give en dybere bas i det noget mindre kabinet, sammenlignet med 12TR.

    Grunden til min formodning er, at de opgivne data fra CV for de 2 modellers frekvensområde er ens, men følsomheden på 12TR var opgivet til en følsomhed på 102db mod S1's 98 db..

    Hvis basenheden i S1 var kraftigere, burde følsomheden jo være højere end 12TR, da kombinationen af S1's mindre kabinet og en kraftigere (?) basenhed, umiddelbart burde give en højere følsomhed.

    Jeg ved at nogen af de rigtig gamle modeller med 12" basenheder, havde meget store magneter, som f.eks 211R med 5,9 kg magnet, samme magnet som i 217R's 15".


  •   3. mar 2014 Jeg skal ikke kunne sige det ^^
    Det var det jeg fik af vide af min canadiske HiFI-fanatiker (som også ved sin del om CV). Men det kan jo godt være de allerførste modeller brugte 122S4, De er nok også sjældne at finde.

    Dem du købte af mig er kabinettet vist fra december 1977. Ved ikke om basserne er dem de født med.


  •   3. mar 2014 Rasmus, jeg har også læst mig til at 12tr og s1 deler samme enhed men 12tr enheden har sort membran originalt ( både på mine og alle dem man ser billeder af på nettet) lige så vel som det ikke giver mening at på s1 er basenheden delt til 300hz hvor den i 12tr ikke er delt ( der sidder ingen spole på) da 122w4 selv ruller af ved 250 hz i forhold til 122w2 der først ruller af ved 2500hz så ud fra det synspunkt har jeg mine tvivl om det det er samme enhed da alt faktisk siger imod det smiley

    Har da 2 sæt 12tr basenheder jeg kan tjekke for dato smiley


  •   3. mar 2014 Poly-coatingen blev vist brugt på de senere MF61P-enheder. Dette reducerede nogle af de uægte/falske forvrængninger, og forbedrede enhedens ydeevne.
    Dette gør dem også bedre til at yde i fugtige omgivelser.

    Som en lille ekstra CV-info til dem der er interesserede, er der lavet 2 modeller af 12TR. Den første 1975-1977 model, brugte samme kraftige blå basenheder som i S1. Den senere model 1978-1980 brugte en lidt mindre kraftig enhed.


  •   2. mar 2014 vi har haft hver vores menning om deres vægt smiley og jeg mener bestemt det ligger tæt på de 30kg men kan ik finde nogen orginal spec om det smiley

  •   2. mar 2014 Haha I har simpelthen haft diskussioner om det :b
    Jeg skal nok lige få dem vejet på et tidspunkt smiley


  •   2. mar 2014 hehe mener bestemt de vejer vejer omkring de 28-30kg.. mig rene har os haft hver vores menning om s1 kamp vægt men ja få dem lige smidt på vægten så vi kan få det afklaret smiley

  •   2. mar 2014 Nå for søren. Det var mere end jeg regnede med. Må selv lige måle efter på et tidspunkt smiley

  •   2. mar 2014 det vejer nu 28.30kg smiley

  •   2. mar 2014 Tak for det smiley
    Tja de vejer vel en 22-23 kilo mener jeg.


  •   2. mar 2014 Fede højtaler tillykke med dem smiley lidt træls med kabineterne at de har fået lidt skader pga fragt. De vejer vel også godt ;D

    Ang behandlingen i snakker om, er det ikke det de bruger på PA enheder, bla efter reconing. Syns jeg har selv nogle videoer hvor de smør ophængt til slut med et eller andet, som hærder op og bliver stift ?


  •   1. mar 2014 Tak for det Kent!
    Yep de skinner rigtig flot. Kan godt lige høre ham, men jeg ved at han har fået ordnet enheder på et prof værksted, så ikke sikkert han ved det.

    Og tak for det René. Jeg er allerede glad for dem, men bliver endnu gladere når jeg får fikset kabinetterne. De er desværre ikke så kønne nu. Teknisk er de dog i super god stand.
    Lige pt ligger de oven på mine NE10, altså lidt højere end hvor man normalt ville placere dem. De lyder rigtig godt der, dog er der en 'basstrap' lige i sweetspot, så nogle gange er jeg næsten nødt til at tage nogle - db på bassen.

    Haha jeg håber sælger ved hvad de er smurt med, så I kan få stillet jeres nysgerrighed smiley


  •   1. mar 2014 Nu blev jeg selv nysgerrig... det er godt nok svært at sige hvad de er behandlet med.. en eller anden burde ofre en mellemtone til forsøget smiley

  •   28. feb 2014 Har lige tjekket mit tilbageværende sæt 12TR, og der er klare tegn, mere end jeg huskede, efter en overfladebehandling, faktisk tydelige rester.

  •   28. feb 2014 Det ser også ud til at de er smurt med et eller andet men det kunne være mange ting hvis man bare skulle gætte smiley

    At de MF-61 mellemtoner har været lyser er nok pga de har fået en del sollys ville mit bud ligge på... det samme gælder også for mine 12tr smiley


  •   28. feb 2014 Jeg har læst en dansk test fra sidst i 70'erne af S1, der nævntes det at mellemtone enheden var smurt, men ikke med hvad.
    På det ene af de to sæt 12TR jeg havde, kunne det godt se ud som om der var rester af en fordampet overflade behandling.
    Har set flere MF-61 mellemtoner fra A316R og S2, der til sammenligning alle har været lidt lysere i membranen.


  •   28. feb 2014 Kent, mine mellemtoner i S1 ser også næsten lige så velholdte ud ( det gør de sjovt nok hverken i det ene eller andet sæt 12tr) og om mine er blevet behandlet med et eller andet i deres levetid ved jeg ikke smiley

    Jeg ville dog aldrig bruge trælim da når det styrkner, så vil du jo ødelægge lyden fuldstændig ( kender selvfølgelig ikke resultatet med skyllemiddel i) efter som at du ændre på både membranens vægt lige så vel som stivheden så det lyder som en farlig verden... Har dog en ekstra mellemtone liggende så måske man alligevel skulle prøve sig frem med lidt af hvert smiley

    Rasmus, tillykke med dine fede højttalere... Dem ved jeg at du bliver rigtig glad for, hvis ikke så er der plads til dem her smiley


  •   28. feb 2014 Tillykke med dine nye babyer smiley

    Jeg kan se at mellemtonen (formodentlig) er blevet "gen-smurt", har du mulighed for at høre sælger, hvad han har brugt - evt ved hvad de oprindeligt blev behandlet med ?
    Jeg har hørt om en blanding af ~ 80-90% trælim og 10-20% skyllemiddel, jeg aner dog ikke om det er rigtigt.


Annonce