{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.641 visninger | Oprettet:

Søren W
Søren W
Tilmeldt:
13. mar 2006
Følger: 1 Emner: 4 Svar: 1

Hva ska man vide om LCD/Plasma før køb {{forumTopicSubject}}

Ja jeg ved intet om fladskærme, men står og overvejer at købe mig en. Hva skal jeg gå efter. Har hørt noget om at man skal vælge LCD frem for plasma. Er det rigtigt?

Og er der andre generelle ting man lige skal vide?

Mvh.
Søren smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hva ska man vide om LCD/Plasma før køb
  • Søren W
    Søren W Tilmeldt:
    mar 2006

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 1
    #3   13. mar 2006 Okay. Takker.

    smiley


  • #6   14. mar 2006 Det passer ikke at plasma ikke er udviklet ordentligt endnu. Jeg har set adskillige plasmatv der udkonkurrerer langt de fleste LCD tv, jeg vil dog sige at hvis man skal have under 32'' er LCD at foretrække, men hvis man skal have over 32'' er der ingen tvivl om at plasma er vejen. Det ser dog indtil videre ikke ud til at du får noget ud af at høre på os smiley så tag ud og kig på tingene, der er ikke nogen bedre bedømmelse end dit eget øje!

  • #7   17. mar 2006 Føst vil jeg sige til Søren W, at du skal gøre dig klart hvilken størrelse skærm du skal have. Fra 37" og op efter vil jeg anbefale plasma-tv (forklaring følger!)
    Skal du modsat være mindre er LCD en bedre løsning.

    Man skal gøre sig klart at LCD pg Plasma er to helt forskellige teknologier der blot leverer næsten samme resultat. Dette er denne lille forskel man skal kende til når man skal vælge sit nye TV.

    Et LCD-tv består af små krystaller som er udsat for konstant baggrundsbelysning. Disse krystaller bliver udsat for en elektrisk strøm, som resulterer i at krystallerne åbner/lukker - dette giver samme effekt som lys gennem en et prisme. Lyset splittes og det resulterer i at der opstår Rød/Blå/Grøn - som på skift danner billedet på skærmen... Det er denne hastighed, hvor krystallerne åbner/lukker der er udstryk for opdateringshastiheden, som oftest ligger på en 8 Milisekunder.
    Hvert pixel indeholder som nævnt krystaller. Grunden til at man ser at alle små skærme, fra PC til mobil/PDA-skærme, er LCD (active matix = TFT) er at disse pixels med krystaller er næmmere at fremstilige fysisk minilame, hvofor man kan få en relativt høj opløsning på små skærme.
    Disse krystaller har desværre en mindre betragtningsvinkel (men er dog blevet meget bedre!!). Det er denne effekt der gør at farverne bliver helt inverterede når man kommer uden for betragtningsvinkel.
    Et LCD er klart bedre ved lyse forhold, og tager sig også bedst ud i det lokale supermarked eller i køkenet.

    Plasma er tilgengæld en helt anden snak. Disse skærme laves kun i store størrelser (37"+), da hvert pixel udgør et lille kammer (en plasma helt nøjagtig), og disse kamre har en fyisk grænse for minimaliteten, og det ville derfor blive voldsomt dyrt at fremstille små plasmaer, hvor et LCD kan være (økonomisk) lige så godt.
    Disse små plasmaer er yderligere indelt i 3 mindre kamre som hver indeholder xenongas. Hvert underkammer har et fosforpunkt som reagere kemisk og giver henholdsvis blå/grøn/rød... På denne måde kan man groft sige at plasma-tv fungerer som en masse små lysstofrør.
    På grund af denne kemiske proces er der lav responstid (opgateringshastihed), og måles i MIKRO-sekunder...
    Der er ingen betragningsvinkel er på et plasma, som gør man kan nyde tv fra alle vinkler. Plasma har haft en række problemer (men de er nu rettet op, hvorfor de netop ER blevet videreudviklet). Flere ældre plasmaer havde gerne et strømforbrug på størrelse med en mellemstor virksomheds, dette er nu rettet op. Man skal dog stadig være opmærksom på at jo større skærm jo større strømforbrug. Et andet velkelt problem med de ÆLDRE palmer er burn-in, hvor billedet simpelthen brænder fast i skærmen, dette kunne fx være logoer fra hjørnet og andre fremtrædende elemnter på skærmen.

    Men-men... Generelt ER plasmaerne altså bedre, sålænge man skal nyde film eller sport hjemme i stuen. I sær actionfilm og aktive sportsgræne kan med fordel ses på en plasma på grund af den lave opdateringshastihed. Ved specielt film har LCD'er ingen chance mod plasma. Plasma gengiver mange flere nuancer og et langt højere kontrastforhold end hvad et LCD vil kunne levere. En forudsætning for den optimale billedkvalitet er lav belysning, da det er plasmaet der slev skal levere lyset og ikke påvirkes af lyskilder ude fra.
    Hvis man derfor er film/hifi-entusiast er plasma værd at foretrække (egentlig ville projekter være optimalt, men i denne diskussion omhandler det kun TV-apparater)

    Selvfølgelig er verden ikke sort og hvid, og der findes også en række dårlige plasma, men desværre endnu flere dårlige LCD'er, typisk som resultat af de er billigere at producere. Man skal selvfølgelig ikke vælge det billigste tv man kan finde, også selvom det er fristende.

    Men som det også er beskrevet, så er det jo DIG der skal leve med det, og derfor er det også KUN dig der kan vurdere om du er tilfreds med kvaliteten, og så er det i og for sig fuldstændig irrelevant hvad en række "kloge-hoveder" har sagt i diverse hifi-fora...

    God jagt ...


  • #8   28. mar 2006 damn, sidder og skal købe ny faldskærm, og det er for fedt med sådanne "kloge hoveder" der kan hjælpe en på vej.

    Tak for hjælpen drenge


Kommentér på:
Hva ska man vide om LCD/Plasma før køb

Annonce